Îngrijire și informații Cactus-afin – Myrtillocactus spp.

Cactus-afin - Myrtillocactus spp.

Cactus-afin – Myrtillocactus spp. – Acești cactuși verticali, cu spini distanțați, sunt apreciați pentru frumoasa lor culoare albăstruie.

Origine: Mexic, Guatemala.

Frunze: spinii cresc în grupuri de 3-6, pe areo­le bine distanțate. Spinul central este mai lung și mai închis la culoare. Tulpinile îndesate, compacte, au o nuanță verde-albăstrui-închis.

Flori: diurne, de 2-3 cm în diametru, alb-gălbui, aparvara și au stamine proemi­nente. Ele sunt foarte repede urmate de fructe mici, negre-violacee, care seamănă cu afinele sau cu măslinele.

Lumină: în plin soare, tot anul.

Pământ: mraniță pentru cactee, cu 15% nisip.

Îngrășământ: în aprilie-septembrie, o dată pe lună, îngrășământ lichid pentru cactee, după udare.

Umiditatea aerului: cât mai scăzută.

Udare: de două ori pe lună, din primă­vară până la începutul toamnei; deloc, în restul anului.

Transplantare: la 2 ani, într-un ghiveci cu diametrul egal cu înălțimea, pentru a-i asigura stabilitatea; planta e grea.

Cerințe specifice: sunt cactuși foarte robuști, ce pot trăi afară în timpul verii, la adăpost de ploaie.

Dimensiuni: 1-2 m înălțime, în ghiveci.

Înmulțire: prin semințe, primăvara, la 20-24°C, în nisip, sau prin butășirea extre­mităților de tulpină, din mai până în iulie.

Longevitate: zeci de ani, în ghiveci, dacă atmosfera e uscată.

Dăunători și boli: coșenile.

Specii și varietăți: există 4 specii. Myrtillo­cactus geometrizans, cu spini roșietici și apoi gri și cu flori albe, este cel mai frecvent cul­tivat, îndeosebi var. cristata cu țesuturile albăstrii, contorsionate în forme uimitoare. Myrtillocactus cochal, cu flori diurne și noc­turne, albe cu verde-purpuriu.

Sfatul nostru: cactușii-afin surprind prin greutatea lor mare, în comparație cu talia. Este, deci, necesar ca pe fundul ghiveciului să puneți o piatră mai mare, pentru a menține echilibrul plantelor voluminoase.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Plante pentru o stare de bine

Plante pentru o stare de bine

Depoluante, relaxante, protectoare, alungă insectele nedorite… Plantele au virtuți uimitoare, atestate de studii științifice. Fiecare dintre noi înțelege cât de importante sunt calitatea aerului și

Share:

More Posts