Îngrijire și informații Ecmea – Aechmea spp

Aechmea spp

Ecmea – Aechmea spp – Numele acestor plante epifite vivace, din familia Bromeliaceelor, înseamnă „vârf de lance”, de la forma ascuțită a bracteelor.

Origine: Brazilia, Mexic, Antile.

Frunze: 40 cm-1 m lungime, în rozetă, rigide, tivite cu zimți ascuțiți, arcuite și dispuse sub formă de pâlnie. Sunt colorate în gri, striate sau pătate.

Flori: mici, tubulare, efemere, apar pe o inflo­rescență mare, mai mult sau mai puțin ramificată, formată din bractee divers colorate, care persistă mai multe luni. Fructele cărnoase și colorate, durabile, sunt la fel de decorative.

Lumină: așezați-o în fața unei ferestre mari, bine luminate, orientate spre sud sau vest, dar în spatele unui voal translucid, pentru a filtra soarele puternic.

Pământ: amestec de turbă albă, pământ de ericacee și mraniță de scoarță, în părți egale.

Îngrășământ: aprilie-august, o dată pe săptămână, pe pământul din ghiveci, în­grășământ pentru plante cu flori, diluat la 50%, sau îngrășământ pentru orhidee.

Umiditatea aerului: suportă bine aerul uscat. La peste 2011, vaporizați frunzele apă la temperatura camerei.

Udare: umpleți, lunar, mijlocul rozetei cu apă necalcaroasă. Udați pământul o dată pe săptămână în timpul vegetației, și la 10-12 zile, din noiembrie până în martie.

Transplantare: inutilă la plantele cumpărate înflorite. Schimbați ghiveciul plantelor tinere anual, primăvara, până la înflorire.

Cerințe specifice: nu lăsați apa să stag­neze sub ghiveci.

Dimensiuni: 50 cm-1 m înălțime și anver­gură în ghiveci șl în natură.

Înmulțire: desprindeți și puneți în ghi­vece lăstarii de la baza plantei (când au 20 cm înălțime).

Longevitate: plantă monocarpică; la câte­va luni după înflorire, planta-mamă moare. Lăstarii formează o nouă inflorescență după 3-5 ani.

Dăunători și boli: frunzele capătă pete brune (putrezesc); coșenile.

Specii și varietăți: există 200 de specii. Aechmea fasciata, cu inflorescența roz, țe­poasă, și Aechmea fulgens, roșie, fără spini, sunt cel mai des cultivate.

Sfatul nostru: puneți mai multe plante într-o cupă mare, fără să le scoateți din ghivece. Umpleți cupa, între ghivece și peste ele, cu scoarță de pin și cu mușchi și astfel veți obține un aranjament spectaculos.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Plante pentru o stare de bine

Plante pentru o stare de bine

Depoluante, relaxante, protectoare, alungă insectele nedorite… Plantele au virtuți uimitoare, atestate de studii științifice. Fiecare dintre noi înțelege cât de importante sunt calitatea aerului și

Share:

More Posts