Dieffenbachia – Dieffenbachia seguine – Plantă mare, vivace, din familia Araceelor, cu tulpini și frunze cărnoase, groase.
Origine: America tropicală, Brazilia.
Frunze: de 30-50 cm lungime, ovale, ascuțite la vârf, în degrade de verde și galben, cu pete neregulate, marmorări sau striații regulate.
Flori: ca toate araceele, dieffenbachia are o inflorescență spadiciformă, protejată de o spată, semănând cu rodul-pământului verde.
Lumină: varietățile cu frunze panașate au nevoie de lumină, dar nu directă vara. Penumbra face ca galbenul frunzelor să vireze rapid spre verde.
Pământ: pământ vegetal și mraniță de turbă, în părți egale.
Îngrășământ: în perioada de creștere, o dată pe săptămână, îngrășământ lichid pentru plante verzi, după udare.
Umiditatea aerului: la peste 22°C, puneți ghiveciul pe un pat de pietriș umed. Faceți-i duș săptămânal, spălând frunzele.
Udare: o dată pe săptămână, lăsând substratul să se satureze de apă. Băgați ghiveciul pe trei sferturi într-un vas cu apă și lăsați-l să stea 15 minute.
Transplantare: în fiecare an, în aprilie.
Cerințe specifice: dieffenbachiei nu-i convin curenții de aer rece, excesul de apă și aerul foarte uscat.
Dimensiuni: 1,50 m înălțime și 80 cm anvergură în ghiveci; 3 m înălțime în natură. Există și soiuri pitice (40 cm).
Înmulțire: prin butași de tulpină de 10 cm, culcați pe un amestec de nisip și turbă, într-o miniseră închisă, caldă, cu încălzire de bază. În 2 luni fac rădăcini. Puteți încerca și cu butașii de vârf, așezați în apă.
Longevitate: planta își pierde frunzele de la bază și, după 5 ani, devine inestetică.
Dăunători și boli: coșenile și păianjeni-roșii. Tratamentul cu insecticide este greu suportat. Utilizați mai curând batoane de insecticid, preventiv.
Specii și varietăți: există o multitudine de hibrizi de Dieffenbachia seguine, numită și D. picta sau D. maculata, al căror nume nu este întotdeauna menționat pe cartea de vizită a plantei, atunci când o cumpărați. Dieffenbachia amoena are frunzele mult mai fine și mai lungi decât celelalte specii. Genul cuprinde circa 30 de specii.
Sfatul nostru: seva este toxică, iritantă și provoacă inflamarea mucoaselor. Spălați-vă bine pe mâini.
Verifică preț plante de interior aici!
3 thoughts on “Îngrijire și informații Dieffenbachia – Dieffenbachia seguine”
Buna ziua! Am și eu aceasta floare in apartament și a crescut aproape pana la tavan. Zilele trecute am găsit-o căzută, din fericire nu s-a rupt. Era legată de un bat, improvizație…, acum am sprijinit-o de o scara metalică.
Nu știu cum sau ce sa fac cu ea, dacă o pot tăia, nu as vrea sa o distrug, sa se usuce…
As vrea o părere.
Mulțumesc!
Bună dana îmi poți spune te rog ce pământ folosești, am și eu și nu prea creste. Și de cote oro trebuie udata .mulțumesc
Bună dana ce pământ folosești la planta?mulțumesc