Dieffenbachia seguine

Îngrijire și informații Dieffenbachia – Dieffenbachia seguine

Dieffenbachia – Dieffenbachia seguine – Plantă mare, vivace, din familia Araceelor, cu tulpini și frunze cărnoase, groase.

Origine: America tropicală, Brazilia.

Frunze: de 30-50 cm lungime, ovale, ascu­țite la vârf, în degrade de verde și galben, cu pete neregulate, marmorări sau striații regulate.

Flori: ca toate araceele, dieffenbachia are o inflorescență spadiciformă, protejată de o spată, semănând cu rodul-pământului verde.

Lumină: varietățile cu frunze panașate au nevoie de lumină, dar nu directă vara. Pen­umbra face ca galbenul frunzelor să vireze rapid spre verde.

Pământ: pământ vegetal și mraniță de turbă, în părți egale.

Îngrășământ: în perioada de creștere, o dată pe săptămână, îngrășământ lichid pentru plante verzi, după udare.

Umiditatea aerului: la peste 22°C, pu­neți ghiveciul pe un pat de pietriș umed. Faceți-i duș săptămânal, spălând frunzele.

Udare: o dată pe săptămână, lăsând sub­stratul să se satureze de apă. Băgați ghi­veciul pe trei sferturi într-un vas cu apă și lăsați-l să stea 15 minute.

Transplantare: în fiecare an, în aprilie.

Cerințe specifice: dieffenbachiei nu-i convin curenții de aer rece, excesul de apă și aerul foarte uscat.

Dimensiuni: 1,50 m înălțime și 80 cm an­vergură în ghiveci; 3 m înălțime în natură. Există și soiuri pitice (40 cm).

Înmulțire: prin butași de tulpină de 10 cm, culcați pe un amestec de nisip și turbă, într-o miniseră închisă, caldă, cu încălzire de bază. În 2 luni fac rădăcini. Puteți încer­ca și cu butașii de vârf, așezați în apă.

Longevitate: planta își pierde frunzele de la bază și, după 5 ani, devine inestetică.

Dăunători și boli: coșenile și păianjeni-roșii. Tratamentul cu insecticide este greu suportat. Utilizați mai curând batoa­ne de insecticid, preventiv.

Specii și varietăți: există o multitudine de hibrizi de Dieffenbachia seguine, numită și D. picta sau D. maculata, al căror nume nu este întotdeauna menționat pe cartea de vizită a plantei, atunci când o cumpărați. Dieffenbachia amoena are frunzele mult mai fine și mai lungi decât celelalte specii. Genul cuprinde circa 30 de specii.

Sfatul nostru: seva este toxică, iritantă și provoacă inflamarea mucoaselor. Spălați-vă bine pe mâini.

Verifică preț plante de interior aici!

3 thoughts on “Îngrijire și informații Dieffenbachia – Dieffenbachia seguine”

  1. Buna ziua! Am și eu aceasta floare in apartament și a crescut aproape pana la tavan. Zilele trecute am găsit-o căzută, din fericire nu s-a rupt. Era legată de un bat, improvizație…, acum am sprijinit-o de o scara metalică.
    Nu știu cum sau ce sa fac cu ea, dacă o pot tăia, nu as vrea sa o distrug, sa se usuce…
    As vrea o părere.
    Mulțumesc!

    1. Bună dana îmi poți spune te rog ce pământ folosești, am și eu și nu prea creste. Și de cote oro trebuie udata .mulțumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *