Îngrijire și informații Ficus târâtor – Ficus pumila

Ficus târâtor - Ficus pumila

Ficus târâtor – Ficus pumila  – Plantă mică, târâtoare, din familia Moraceelor, poate fi cultivată și ca plantă cățărătoare.

Origine: China, Japonia, Vietnam.

Frunze: 2-5 cm lungime, alterne, în formă de inimă, fine, verde-mat, ascuțite, dispu­se la extremitatea tulpinilor adulte. Acestea dezvoltă crampoane care îi permit plantei să se agațe de suport.

Flori: cultivat direct în pământ, face smo­chine în formă de pară, de 5 cm lungime, întâi verde cu alb și apoi purpurii.

Lumină: ficusului-târâtor îi place umbra. Pus la 3-4 m de o fereastră bine luminata, se dezvoltă perfect. Dacă fereastra este orientată spre nord, puneți planta la 50 cm de ea.

Pământ: mraniță pentru plante de apar­tament, pământ de ericacee și pământ de grădină, în părți egale, cu 15% fertilizant organic.

Îngrășământ: în martie-septembrie, la 2-3 udări, adăugați și îngrășământ lichid pentru plante verzi, bogat în azot.

Umiditatea aerului: pentru că îi place umezeala, țineți-l într-o baie luminată sau în bucătărie. Pulverizați-I cu apă, de două ori pe săptămână, pe frunze și reduceți temperatura în cameră iarna.

Udare: spre deosebire de rudele lui, este afectat de lipsa apei. Substratul trebuie sa fie în permanență umed, dar farfuria de sub ghiveci trebuie mereu golită.

Transplantare: anual, în februarie-martie, mutați-l într-un ghiveci mai mult larg decât adânc.

Cerințe specifice: specia dă naștere la tufe curgătoare compacte. într-o seră, palisat pe un zid, îl acoperă în 4 ani. Se agață și de un arac îmbrăcat în mușchi.

Dimensiuni: 50-150 cm în ghiveci, cel pu­țin 3 m în pământ.

Înmulțire: din aprilie până în septem­brie, se pot face butași de tulpini, care se pun în apă.

Longevitate: 3 luni-5 ani în casă.

Dăunători și boli: păianjenii-roșii apar când este prea cald și uscat.

Specii și varietăți: Ficus pumila este co­mercializat deseori sub numele de Ficus repens. ‘Variegata’, varietatea panașată, e splendidă, dar mult mai greu de păstrat și mult mai puțin viguroasă.

Sfatul nostru: veți reuși să aveți în per­manență un exemplar cu o tufă com­pactă ca o minge dacă tăiați cu regula­ritate lăstarii noi.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Plante pentru o stare de bine

Plante pentru o stare de bine

Depoluante, relaxante, protectoare, alungă insectele nedorite… Plantele au virtuți uimitoare, atestate de studii științifice. Fiecare dintre noi înțelege cât de importante sunt calitatea aerului și

Share:

More Posts