Mammillaria spp.

Îngrijire și informații Mammillaria – Mammillaria spp.

Mammillaria – Mammillaria spp. – Acești cactuși mici sunt apreciați pentru florile numeroase, chiar și la plantele tinere.

Origine: sud-estul SUA, Mexic, Guatemala, Antile, Venezuela, Columbia.

Frunze: spini pe areole dispuse în vârful tuberculilor mai mult sau mai puțin pro­nunțați. Unele specii au 1-2 spini centrali mai lungi decât ceilalți și curbați.

Flori: 0,5 -1 cm diametru, diurne, în coroană în vârful tulpinilor. Înflorirea debutează pri­măvara și durează mai multe săptămâni.

Lumină: în plin soare tot anul.

Pământ: mraniță pentru cactee.

Îngrășământ: în aprilie-septembrie, o dată pe lună, îngrășământ lichid pentru cactee.

Umiditatea aerului: cât mai scăzută.

Udare: la 15 zile, din primăvară până la în­ceputul toamnei, fără apă iarna, dacă tem­peratura e scăzută.

Transplantare: la 2-3 ani, în martie.

Cerințe specifice: sunt cactuși friguroși, care înfloresc mai bine dacă stau vara la aer, într-un loc însorit.

Dimensiuni: 15-30 cm înălțime.

Înmulțire: prin semințe, primăvara, la 20-23°C, în terină cu nisip fin. Prin sepa­rarea lăstarilor laterali tineri, la începu­tul verii.

Longevitate: 10-20 de ani în casă.

Dăunători și boli: coșenile.

Specii și varietăți: există 150 de specii. Mammillaria zeilmanniana are flori pe plante de numai 2-3 cm înălțime; Mammillaria baumii, cu flori mici, galbene; Mammillaria blossfeldiana cu flori albe cu o dungă roșie în mijloc; Mammillaria chionocephala, uimitoare, cu areole fără spini și lânoase, alternante; Mammillaria albicans, cu spini albi și flori albe-sidefii; Mammillaria barbata, cu spini lungi, brun-aurii, și flori galben-pal; Mammillaria mazatalensis, cu aspect variat și flori roșu-carmin; Mammillaria microcarpa, cilindric, formea­ză o tufă și are flori roz-purpurii; Mammillaria meridionalis, cu flori bicolore, crem și roz; Mammillaria spinosissima, cu spini alburii și flori roz-purpurii; Mammillaria campotricha, globular, cu flori parfumate, albe cu striații verzi; Mammillaria hahniana, acoperit cu un puf fin gri-argintiu.

Sfatul nostru: creați într-o cupă o com­poziție doar din plante din genul Mam­millaria. Pentru un începător, sunt cactușii cel mai ușor de cultivat.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *