Crin-de-Guernesey - Nerine bowdenii

Îngrijire și informații Crin-de-Guernesey – Nerine bowdenii

Crin-de-Guernesey – Nerine bowdenii – Această plantă bulboasă, semirustică, din familia Amalyllidaceelor, înflorește bine în casă.

Origine: Africa de Sud.

Frunze: 20-30 cm lungime, crescute din bulb, liniare, înguste, apar după înflorire.

Flori: la sfârșitul verii, tulpinile cu flori lun­gi poartă cam zece flori de 6-8 cm diame­tru, reunite în umbele, compuse din 6 peta­le roz sau albe, înguste, răsucite.

Lumină: luminozitatea unei sere, a unei verande sau a unui perete mare de sticlă, orientat spre sud-vest este indispensabilă.

Pământ: pământ de grădină, nisip și turbă.

Îngrășământ: de 2 ori pe lună, îngrășă­mânt pentru fragi sau pentru tomate.

Umiditatea aerului: aerul uscat, la peste 15°C, din apartamente le îngălbenește. Puneți ghiveciul pe un strat de pietriș umed.

Udare: la 4 zile, evitând excesul de apă în perioada de vegetație. Când frunzele încep să se îngălbenească, o dată pe săptămână. Iarna nu se udă.

Transplantare: anual, în aprilie.

Cerințe specifice: iarna, țineți planta la 10-12°C, pentru a rămâne în vegetație. O temperatură de peste 15°C o afectează, îngălbenind-o.

Dimensiuni: până la 60 cm înălțime.

Înmulțire: prin repicarea bulbililor primă­vara, îndelungată și delicată.

Longevitate: 5 ani, dacă petrece vara afa­ră și iarna în verandă.

Dăunători și boli: coșenile făinoase; atenție la limacșii din grădină.

Specii și varietăți: există 30 de specii. „Pink Triumph” este varietatea cea mai cultivată pentru florile sale mari, roz. Nerine undulata (crispa) are flori roz-pal, adânc decupate.

Sfatul nostru: cresc mai mari dacă sunt puși direct în pământ. După doi ani în ghiveci, plantați-i în grădină. Iarna protejați-i cu un strat de paie foarte fibroase.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *