Tibuchina - Tibouchina urvilleana

Îngrijire și informații Tibuchina – Tibouchina urvilleana

Tibuchina – Tibouchina urvilleana – Acest mic arbust, din familia Melastomaceelor, este acoperit cu un puf catifelat.

Origine: pădurile din Brazilia.

Frunze: 5-7 cm lungime, opuse, ovale, ascuțite la vârf, catifelate, cu nervuri bine marcate; tijele au secțiune pătrată.

Flori: din august până în noiembrie, la extremitățile ramurilor apar flori de 7-10 cm diametru, cu 5 petale rotunjite, bleu-violet foarte curat și intens, cu stamine răsucite.

Lumină: puneți planta în fața unei ferestre, spre vest sau spre sud, filtrând razele solare, în plină vară, printr-o perdea fină.

Pământ: amestec omogen de pământ de ericacee, nisip, mraniță de scoarță și 15% îngrășământ organic pe bază de băligar și alge.

Îngrășământ: aprilie-octombrie, la 15 zile, după udare, un îngrășământ lichid pentru trandafiri și unul pentru citrice, alternativ. Umiditatea aerului: vara, puneți ghive­ciul pe un pat de pietriș umed. Aerisiți des încăperea. Nu pulverizați.

Udare: la 3 zile în timpul creșterii. O dată pe săptămână, iarna. Nu îmbibați substratul.

Transplantare: anual, în aprilie. Un ghiveci de 30 cm diametru este potrivit pentru o plantă de 1 m înălțime, fiindcă îi place să aibă loc mult.

Cerințe specifice: poate să crească în pă­mânt în climate blânde, dar protejați-i baza dacă temperatura scade sub 5 °C .În rest, trebuie ținută într-o seră rece.

Dimensiuni: 2 m înălțime, în ghiveci.

Înmulțire: prin butași în verde în iunie sau semimaturați în august-septembrie, în minisere cu hormoni și căldură de fond (25°C).

Longevitate: câteva luni în apartament; 5-10 ani într-o verandă.

Dăunători și boli: păianjeni roșii.

Specii și varietăți: există 350 de specii; se cultivă Tibouchina urvilleana și soiurile hibride „Elsa”, cu flori albe cu stamine violete; „Kathleen”, cu flori roz.

Sfatul nostru: are nevoie de un suport solid pentru a rămâne dreaptă; tăiați-o la sfârșitul iernii.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *