Îngrijire și informații Pilea (planta de aluminiu) – Pilea cadierei

Pilea cadierei

Pilea (planta de aluminiu) – Pilea cadierei – Această plantă mică, vivace, din familia Urticaceelor, are frunze foarte decorative.

Origine: Vietnam.

Frunze: opuse, de 5-8 cm lungime, ovale, crestate, marmorate cu argintiu și străluci­toare, mai mult sau mai puțin încrețite.

Flori: rare, fără aspect estetic, asemă­nătoare cu cele de urzică, în buchet la subsuoara frunzelor. Trebuie tăiate, fiindcă stânjenesc dezvoltarea frunzișului.

Lumină: puneți planta la 1 m de o fe­reastră orientată spre vest ori sud-vest, cu perdea.

Pământ: mraniță de transplantare, turbă albă și nisip de râu, în părți egale, cu dre­naj bun.

Îngrășământ: când mutați planta și-i schimbați pământul, îmbogățiți substra­tul cu granule de îngrășământ cu difuzie lentă, care vor elibera timp de 1 an ele­mentele nutritive.

Umiditatea aerului: uscăciunea deter­mină îngălbenirea marginilor frunzelor. Pulverizați-le cel puțin o dată pe zi, insis­tând pe dosul frunzelor.

Udare: udați-o când suprafața pământu­lui s-a uscat pe o adâncime de 2-3 cm. O dată pe săptămână iarna.

Transplantare: anual, primăvara, în vase din ce în ce mai largi, dar nu adânci, pentru ca planta să se dezvolte în strat întins.

Cerințe specifice: tăiați lunar cei mai lungi lăstari, astfel ca tufa să-și păstreze aspec­tul compact.

Dimensiuni: 20-30 cm, uniform.

Înmulțire: din aprilie până în septembrie, puneți în apă sau în miniseră închisă, în nisip, butașii de tulpină. Apoi grupați-i câte 5-6 într-un ghiveci, pentru a obține o tufă cât mai bogată.

Longevitate: 2-3 ani în casă; peste 5 ani într-o seră umedă.

Dăunători și boli: păduchi, oidium.

Specii și varietăți: există 600 de specii. Pilea involucrata, cu frunze cărnoase, crețe, verde-bronz pictat cu argintiu. Pilea microphila, cu frunze fin divizate, ca ale celor de ferigă. Pilea spruceana ‘Moon Valley’, cu frunze gofrate, păroase și nervuri negre. ‘Norfolk’ și ‘Silver Tree’ au frunze purpuriu-închis și argintii. Pilea nummulariifolia, extinsă, cu mici frunze încrețite.

Sfatul nostru: înmulțiți planta la 2 ani, fiindcă tinde să rămână golașă la bază.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Plante pentru o stare de bine

Plante pentru o stare de bine

Depoluante, relaxante, protectoare, alungă insectele nedorite… Plantele au virtuți uimitoare, atestate de studii științifice. Fiecare dintre noi înțelege cât de importante sunt calitatea aerului și

Share:

More Posts