Reo - Rhoeo discolor (Tradescantia)

Îngrijire și informații Reo – Rhoeo discolor (Tradescantia)

Reo – Rhoeo discolor (Tradescantia) – Clasificată anterior în genul Tradescantia, face parte din familia Commelinaceelor.

Origine: America Centrală

Frunze: în rozetă, lungi de 20-30 cm, liniare, lanceolate, groase, striate longitudinal cu verde, galben sau crem şi cu purpuriu pe dos

Flori: mici,cu trei petale albe, în buchet, apar tot anul la baza tufei, învelite în bractee pieloase, purpurii, care rezistă mult.

Lumină: culorile pălesc când lumina este slabă. O fereastră orientată spre sud, pro­tejată de o perdea de voal, este perfectă în perioadele calde.

Pământ: nu-i convine substratul prea com­pact. Amestecaţi trei părţi de mraniţă de răsadniţă cu o parte de nisip de râu.

Îngrăşământ: în martie-septembrie, la 10 zile, o doză de îngrăşământ lichid pen­tru plante verzi, diluat la jumătate.

Umiditatea aerului: îndepărtaţi plantă de orice sursă de căldură şi pulverizaţi-o de 2-3 ori pe săptămână.

Udare: o dată la 2 zile vara, dacă tempe­ratura trece de 25°C; o dată pe săptămână, toamna; o dată la 10 zile, iarna. Nu lăsaţi apă în farfurie.

Transplantare: la 2 ani, în martie-aprilie; într-un ghiveci mai mult larg decât adânc pentru că sistemul radicular al plantei nu este prea dezvoltat.

Cerinţe specifice: cultivaţi-o împreună cu plante ce menţin bine umiditatea.

Dimensiuni: 30 cm înălţime şi anvergură; până la 1 m în natură.

Înmulţire: după înflorire, separaţi lăstarii care au câteva rădăcini, de la baza plantei. Plantaţi-i apoi în păhărele individuale acoperite cu plastic şi ţineţi la 20°C timp de 2 săptămâni. Răsadurile din seminţe prelevate la maturitate dau exemplare cu frunze verzi.

Longevitate: în casă, 3-4 ani.

Dăunători şi boli: putregai cenuşiu la udare excesivă.

Specii şi varietăţi: Rhoeo discoloreste nu­mită azi Tradescantia spathacea. ‘Vittata’ este striată cu verde şi galben-viu. ‘Concolor’ este verde în întregime.

Sfatul nostru: planta îşi pierde treptat frumuseţea. Înnoiţi-o din 3 în 3 ani.

Verifică preț plante de interior aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *